Salát z dýně Hokaido
Především v letních horkých dnech většina z nás nemá na tučná jídla ani pomyšlení a spíše touží po lehkých svěžích pokrmech, které žaludek nezatěžují. Výborným způsobem jak se zdravě najíst a přitom si opravdu pochutnat, nabízí recepty na letní salát z dýně Hokaido. Skvělé na nich je, že právě saláty včetně salátů z dýně Hokaido poskytují největší prostor vaší fantazii a mlsnému jazyku. Každý si může přizpůsobit původní recept na salát z dýně Hokaido podle svého, přidat co mu chutná a naopak vynechat to, co rád nemá. Vyzkoušet můžete třeba salát z rukoly, dýně hokaido, kozího sýra a brusinek.
Ingredience na letní salát z dýně Hokaido
- ½ dýně Hokkaido
- ½ pytlíku rukoly
- kozí sýr nebo ½ balení tofu
- hrst sušených brusinek
- sůl
- olivový olej
- lžíce tymiánu
- pepř
- podle chuti chilli
Postup přípravy letního salátu z dýně Hokaido
Začneme tím, že oloupeme polovinu menší dýně Hokaido a zbavíme ji semínek. Následně dýni Hokaido nakrájíme na menší kostky. Dáme předehřát troubu na 200°C a mezitím dýni Hokaido osolíme, opepříme a posypeme tymiánem a chili (čím více chili, tím pikantnější salát z dýně Hokaido).
Okořeněné kostky dýně Hokaido podlijeme olivovým olejem a v zapékací míse dáme na půl hodiny péct. Pak vyzkoušíme, zda už bude dýně Hokaido měkká. Pokud ano, přidáme k ní na kostky nakrájený kozí sýr a sušené brusinky a pečeme další tři minuty, aby se vše prohřálo. Po vytažení z trouby smícháme s rukolou a máme hotovo.
Další skvělé recepty z dýně Hokaido najdete zde.