Zelí z dýně Hokaido

Kromě řízku a ovocných knedlíků se na předních příčkách našich tradičních jídel umístilo i vepřo knedlo zelo. Není divu, šťavnaté maso, různé druhy knedlíků i klasické zelí patří mezi oblíbené pochoutky většiny Čechů. A právě proto zkoušíme stále nové varianty, jak si tento pokrm trochu ozvláštnit a vylepšit. Jedním ze způsobů může být i použití zelí z dýně Hokaido.

Ingredience pro přípravu zelí z dýně Hokaido

  • ½ dýně Hokaido
  • cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • máslo
  • cukr
  • ocet
  • kmín
  • sůl

Postup přípravy zelí z dýně Hokaido

Nejdřív dýni Hokaido oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nastrouháme nebo nakrájíme na úzké nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli dáme na pánev a na másle ji orestujeme. Poté ji zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky a přisypeme kousky dýně Hokaido. Pak směs ochutíme za pomoci soli a kmínu. Poté dýni Hokaidopodlijeme vodou a dusíme, musíme však mít na paměti, že zelí z dýně Hokaido změkne velice rychle, a tak je potřeba pohlídat si, abychom vypnuli vařič včas. Pak už jen podle chuti přidáme ocet nebo cukr. Do zelí z dýně Hokaido lze také nastrouhat kyselé jablko nebo krájený kopr. A můžeme podávat.

Zelí z dýně Hokaido je skvělá příloha. Příště vyzkoušejte dýni Hokaido i jako hlavní jídlo nebo chutný dezert!



TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den:


Váš prohlížeč nepodporuje zobrazení flash prvků na stránce, nebo došlo k chybě při načítání banneru.