Hořčice z dýně Hokaido

Pro svou nasládlou chuť evokuje dýně Hokaido v gastronomii především dezerty a sladké pokrmy vůbec. To však neznamená, že se nehodí také na přípravu slaných jídel, ba naopak! Lze ji používat jako přílohu, součást hlavního jídla, polévku i jako zmíněnou tečku na konec. Když zapojíte fantazii, můžete si z ní vytvořit dokonce výbornou hořčici, která dodá vašemu jídlu tu správnou chuť.

Ingredience k výrobě hořčice z dýně Hokaido

  • 1 kg dužiny dýně Hokaido
  • ¼ kg cibule
  • 120 g cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 dl oleje
  • 200 g plnotučné hořčice
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky mleté sladké papriky
  • bobkové listy
  • podle chuti papriku kozí roh

Postup přípravy hořčice z dýně Hokaido

dýně Hokaido budeme potřebovat pouze dužinu, již pečlivě oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, které rozmixujeme na jemno. Vzniklé pyré z dýně Hokaido osolíme a počkáme, než uvolní vodu.

Mezitím využijeme čas a v pánvi na oleji orestujeme třetinu oloupané a nadrobno nakrájené cibule. Jakmile cibule zezlátne, odstavíme ji z vařiče a posypeme mletou sladkou paprikou.

Vrátíme se zpět k dýni Hokaido. Odlijeme část vody, kterou pustila a do zbytku vmícháme pepř a bobkové listy a dáme dusit. Po půl hodině do směsi přidáme cukr, ocet, plnotučnou hořčici, syrovou i osmaženou cibuli a v případě potřeby také sůl. Kozí roh pokrájíme a přimícháme k téměř hotové hořčici z dýně Hokaido, množství záleží čistě na vás. Hořčice tak dostane pikantní chuť.

Pak už jen vzniklou směs vaříme do té doby, než získá hustější konzistenci. Praktické je skladovat hotovou hořčici z dýně Hokaido například ve skleničkách od přesnídávek se šroubovacím víčkem. Sterilizujeme 30 až 40 minut.

Chcete vyzkoušet i další recepty z dýně Hokaido



TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den:


Váš prohlížeč nepodporuje zobrazení flash prvků na stránce, nebo došlo k chybě při načítání banneru.