Perník z dýně Hokaido

Perník z dýně Hokaido: ingredience

  • 250 g dýně Hokaido
  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 ml červeného vína
  • 130 g hnědého cukru
  • 50 ml oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 2 lžíce kakaa
  • hořká čokoláda, ořechy a mandle nebo tvaroh
  • marmeláda

Perník z dýně Hokaido: postup přípravy

Dýni Hohaido zbavíme tvrdé slupky a jadérek, dužinu najemno nastrouháme a smícháme s červeným vínem, vejci a olejem. V druhé míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao. Potom obě části smísíme v jedno těsto. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, předehřejeme troubu a perník z dýně Hokaido v ní pečeme asi půl hodiny. Abychom perník z dýně Hokaido vylepšili, můžeme ho polít čokoládou a posypat mandlemi a ořechy, nebo třeba rozpůlit a promazat tvarohem a marmeládou.

Vše o dýni Hokaido najdete v tomto článku. 



TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den:


Váš prohlížeč nepodporuje zobrazení flash prvků na stránce, nebo došlo k chybě při načítání banneru.