Koláč z dýně Hokaido
Dýně Hokaido
Lžíce cukru
Šťáva z půlky citrónu
3 šálky hladké mouky
1 šálek tekutého medu
1 šálek oleje
1 šálek namočených rozinek
1 šálek vlašských ořechů
4 vejce
1 dcl rumu
1 prášek do pečiva
1 vrchovatá lžička skořice
Máslo a strouhanka (mouka) na vysypání plechu
Na koláč z dýně Hokaido potřebujeme přibližně 2 šálky nastrouhané dýně Hokaido, kterou podusíme s cukrem a citrónovou šťávou a necháme vychladnout. Olej, vejce a med ušleháme do hladka, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, koláč z dýně Hokaido pečeme nejříve 15 minut při vyšší teplotě, pak snížíme teplotu na cca 160°C. Celková doba pečení by neměla přesáhnout 1 hodinu.
Další chutné recepty z dýně Hokaido najde zde.