Guláš z dýně Hokaido

Chcete-li vyzkoušet netradiční a velice chutný guláš, zkuste si ho připravit z dýně Hokaido. Postup je téměř totožný s přípravou klasického guláše.

Ingredience na guláš z dýně Hokaido

  • ¾ dýně Hokkaido
  • ½ kg brambor
  • voda
  • cibulí
  • 2 lžičky cukru
  • 4 lžičky sladké papriky
  • 1/4 muškátového oříšku
  • 3 kousky bobkového listu
  • 3 lžičky octa
  • 1 kelímek šlehačky nebo smetany na vaření
  • drcený kmín
  • rozmarýn
  • 5 sladkokyselých okurek
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • olej

Guláš z dýně Hokaido: postup přípravy

Začneme tím, že na drobno nakrájíme cibulku a na oleji ji orestujeme. Jakmile získá zlatavou barvu, posypeme ji kmínem, sladkou paprikou, muškátovým oříškem, třemi lžičkami octa a nakonec přilijeme 800 ml vody.

Oloupeme brambory, umyjeme je, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Podle chuti můžete přidat také nastrouhané kyselé okurky a dáme dusit. Mezitím si připravíme dýni Hokaido. Potřebujeme z ní pouze dužinu, takže dýni Hokaido oloupeme a vydlabeme semínka. Stejně jako brambory ji nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a osolíme. Pak už jen zbývá dolít vodu, aby brambory a dýně Hokaido zůstaly pomořené, a přidat tři kousky bobkového listu a rozmarýn. Dalších asi 40 minut necháme dusit.

Posledním úkolem je guláš z dýně Hokaido dochutit, takže ho opepříme, zalijeme smetanou, přidáme voňavou majoránkou a cukr. Pokud je guláš z dýně Hokaido málo slaný, můžeme ho přisolit, a pak už pouze chvíli povařit.

Receptů z této zázračné zeleniny máme velkou zásobu! Další recepty z dýně Hokaido najdete zde.



TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den:


Váš prohlížeč nepodporuje zobrazení flash prvků na stránce, nebo došlo k chybě při načítání banneru.