Rizoto z dýně Hokaido

rizoto z dýně hokaidoNa 4 porce:

1 kg dýně Hokaido 
30 dkg rýže Arborio (kulatozrnná rýže) 
1, 5 l kuřecího vývaru
¼ l bílého vína
1 cibule
7 dkg másla
10 dkg strouhaného parmazánu
sůl a pepř

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme kousky oloupané dýně Hokaido a opékáme přibližně 10 minut. Přisypeme rýži (na luxusní rizoto z dýně Hokaido je dobré použít kvalitní kulatozrnnou rýži, nejlépe rýži Arborio) a bílé víno a necháme část vína odpařit. Postupně přiléváme kuřecí vývar (asi na šestkrát) a vaříme 30 minut. Jakmile je rýže uvařená, přidáme parmazán, sůl a pepř podle chuti. Na závěr můžeme ještě ozdobit mascarpone.

Zde najdete dalších 12 receptů z dýně Hokaido.



TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den:


Váš prohlížeč nepodporuje zobrazení flash prvků na stránce, nebo došlo k chybě při načítání banneru.