Perník z dýně Hokaido
Perník z dýně Hokaido: ingredience
- 250 g dýně Hokaido
- 250 g polohrubé mouky
- 200 ml červeného vína
- 130 g hnědého cukru
- 50 ml oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce kakaa
- hořká čokoláda, ořechy a mandle nebo tvaroh
- marmeláda
Perník z dýně Hokaido: postup přípravy
Dýni Hohaido zbavíme tvrdé slupky a jadérek, dužinu najemno nastrouháme a smícháme s červeným vínem, vejci a olejem. V druhé míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao. Potom obě části smísíme v jedno těsto. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, předehřejeme troubu a perník z dýně Hokaido v ní pečeme asi půl hodiny. Abychom perník z dýně Hokaido vylepšili, můžeme ho polít čokoládou a posypat mandlemi a ořechy, nebo třeba rozpůlit a promazat tvarohem a marmeládou.
Vše o dýni Hokaido najdete v tomto článku.