})

Pečená dýně Hokaido s bramborami

Pečená dýně Hokaido s bramborami

- množství použitých ingrediencí podle chuti, poměr dýně a brambor 1:1

Pečená dýně Hokaido

Dýně Hokaido
Brambory ve slupce
Sůl
Pepř 
Olivový olej
Tymián
Kysaná smetana
Čerstvé bylinky

Rozpůlené dýně Hokaido vydlabeme a nakrájíme na asi centimetr široké plátky, dobře omytá dýně se nemusí loupat. Na zhruba stejné kousky nakrájíme omyté brambory ve slupce. Plech potřeme olivovým olejem, přidáme kousky dýně Hokaido a brambor, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem, případně přidáme větvičku čerstvého tymiánu. Vše zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na cca 160 stupňů do měkka (asi 40 minut). Hotová pečená dýně Hokaido s bramborami se přelije kysanou smetanou s nadrobno nakrájenými bylinkami.

Máme pro vás i další tipy na výborné recepty z dýně Hokaido.




TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den:


Váš prohlížeč nepodporuje zobrazení flash prvků na stránce, nebo došlo k chybě při načítání banneru.