})

Placky z dýně Hokaido

dýně Hokaido
350 g kulatozrnné rýže
2 mrkve
2 vejce
Zeleninový vývar
150 g ementálu nebo jiného sýra
jarní cibulka
strouhanka

Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru podle návodu a necháme zchladnout. Dýně Hokaido se nemusí loupat, uchová si tak více vitamínů. Nakrájíme ji tedy i se slupkou na menší kostky, mrkev nastrouháme, cibulku nasekáme na kolečka, vše osmažíme na lžíci oleje, podlijeme asi 1 dl vody a dusíme do měkka. Do připravené rýže nastrouháme sýr a přidáme vejce a podušenou zeleninu. Do hmoty přidáme tolik strouhanky, aby se daly lehce tvořit karbanátky. Placky z dýně Hokaido smažíme do zlatova z obou stran a odkládáme na ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. Placky z dýně Hokaido podáváme s bramborovou kaší nebo čerstvým zeleninovým salátem.

12 dalších receptů z dýně Hokaido

 

 



TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den:


Váš prohlížeč nepodporuje zobrazení flash prvků na stránce, nebo došlo k chybě při načítání banneru.