Rizoto z dýně Hokaido
1 kg dýně Hokaido
30 dkg rýže Arborio (kulatozrnná rýže)
1, 5 l kuřecího vývaru
¼ l bílého vína
1 cibule
7 dkg másla
10 dkg strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme kousky oloupané dýně Hokaido a opékáme přibližně 10 minut. Přisypeme rýži (na luxusní rizoto z dýně Hokaido je dobré použít kvalitní kulatozrnnou rýži, nejlépe rýži Arborio) a bílé víno a necháme část vína odpařit. Postupně přiléváme kuřecí vývar (asi na šestkrát) a vaříme 30 minut. Jakmile je rýže uvařená, přidáme parmazán, sůl a pepř podle chuti. Na závěr můžeme ještě ozdobit mascarpone.
Zde najdete dalších 12 receptů z dýně Hokaido.