Guláš z dýně Hokaido
Chcete-li vyzkoušet netradiční a velice chutný guláš, zkuste si ho připravit z dýně Hokaido. Postup je téměř totožný s přípravou klasického guláše.
Ingredience na guláš z dýně Hokaido
- ¾ dýně Hokkaido
- ½ kg brambor
- voda
- 5 cibulí
- 2 lžičky cukru
- 4 lžičky sladké papriky
- 1/4 muškátového oříšku
- 3 kousky bobkového listu
- 3 lžičky octa
- 1 kelímek šlehačky nebo smetany na vaření
- drcený kmín
- rozmarýn
- 5 sladkokyselých okurek
- sůl, pepř
- majoránka
- olej
Guláš z dýně Hokaido: postup přípravy
Začneme tím, že na drobno nakrájíme cibulku a na oleji ji orestujeme. Jakmile získá zlatavou barvu, posypeme ji kmínem, sladkou paprikou, muškátovým oříškem, třemi lžičkami octa a nakonec přilijeme 800 ml vody.
Oloupeme brambory, umyjeme je, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Podle chuti můžete přidat také nastrouhané kyselé okurky a dáme dusit. Mezitím si připravíme dýni Hokaido. Potřebujeme z ní pouze dužinu, takže dýni Hokaido oloupeme a vydlabeme semínka. Stejně jako brambory ji nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a osolíme. Pak už jen zbývá dolít vodu, aby brambory a dýně Hokaido zůstaly pomořené, a přidat tři kousky bobkového listu a rozmarýn. Dalších asi 40 minut necháme dusit.
Posledním úkolem je guláš z dýně Hokaido dochutit, takže ho opepříme, zalijeme smetanou, přidáme voňavou majoránkou a cukr. Pokud je guláš z dýně Hokaido málo slaný, můžeme ho přisolit, a pak už pouze chvíli povařit.
Receptů z této zázračné zeleniny máme velkou zásobu! Další recepty z dýně Hokaido najdete zde.